Springroll met avocado en surimi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Meng voor de dip het limoensap met de vissaus, suiker en de rawit. Zet apart.
  2. Doe koud water in een ruime schaal. Haal een rijstevel er 10 tellen door zodat het iets zacht wordt (niet veel langer, want dan wordt het vel te zacht). Leg het vel op een snijplank bedekt met vershoudfolie. Leg er ongeveer een kwart van de mihoen, wortel, komkommer, krab, koriander en avocado op en rol het vel op. Snijd in 3 stukken. Maak op deze manier ook de andere 3 loempia’s. Serveer met de dip.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g mihoen
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 el vissaus
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 rawit, in dunne ringetjes
  • 4 rijstevellen
  • 200 g winterpeen, in fijne julienne
  • 200 g komkommer, in fijne julienne
  • 12 stukjes surimi krabsticks (diepvries), ontdooid
  • 4 takjes koriander, de blaadjes geplukt
  • 1 avocado, in dunne parten

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten