Yakitori van buikspek

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het spek in de breedte door en dan in dunne plakjes. Rijg deze in laagjes aan de spiesjes en steek er af en toe een stukje ui tussen. Maak op deze manier 10 spiesjes. Bestrooi ze met zout en gaar ze op een ovenplaat circa 10 minuten voor in een oven van 140°C. Laat afkoelen.
  2. Meng de sojasaus, mirin, sake en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en iets dikker worden. Stook een barbecue op. Bestrijk de spiesjes met het sojamengsel en rooster ze in 10 minuten goudbruin en krokant met directe hitte op de barbecue op een hoge temperatuur. Keer regelmatig (zorg dat het vet een beetje wegsmelt maar je geen vlammen krijgt waardoor het verbrandt). Bestrijk tussendoor met het sojamengsel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g Livar buikspek, zonder zwoerd
  • 5 bosuitjes, in stukjes van een paar cm
  • 150 ml Japanse sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 1 tl suiker

  • Extra: 10 bamboe spiesjes

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten