Seafood platter
Een smakelijke barbecue-schotel met dorade, kreeft, octopus, garnalen en tonijn, geserveerd met geroosterde groenten en flatbread.
Zanzibar… alleen al de naam spreekt tot de verbeelding. Dit eiland voor de Tanzaniaanse kust is een populaire reisbestemming. Maar wist je dat de keuken van Zanzibar een fascinerende mix van Afrikaanse, Indiase, Midden-Oosterse en zelfs Portugese invloeden is? Lift ook mee op deze upcoming trendkeuken.
Door de ligging van Zanzibar, op de handelsroute door de Indische oceaan, is het eiland door de eeuwen heen aangedaan door vele reizigers uit allerlei culturen. De specerijen, gerechten en kookstijlen zijn op het eiland gebleven en met elkaar vermengd. Zanzibar wordt ook wel het specerijen eiland genoemd; er wordt onder meer kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, kaneel, peper, tamarinde en gember verbouwd. En uiteraard vind je op zo’n tropisch eiland veel vis en fruit. Heerlijk om mee te overwinteren en de lente mee te beginnen. De Zanzibarese keuken bestaat uit unieke en rijke smaakprofielen en is authentiek en exotisch tegelijk. Allemaal ingrediënten, letterlijk én figuurlijk, om je door te laten inspireren.
Bij Sligro vind je fantastische specerijen en specerijenblends onder de treffende naam Sligro Spice Market. Het assortiment is voortdurend in beweging. De vier nieuwste soorten zijn de zéér hete rode birds eye pepers met een Scovillescore van 100.000, de kruidige tacomix, de authenthiek Marokkaanse tajinemix en za'atar zonder zout.
Brood gevuld met water, dat is de vrije vertaling van het oorspronkelijk uit India afkomstige pani puri. Het is een gefrituurd deegballetje dat kan worden gevuld met de meest uiteenlopende ingrediënten. Het wordt gegeten als snack, maar kan ook prima als amuse of bij een soep worden geserveerd. Pani puri helemaal zelf maken hoeft niet. Alleen het frituren en vullen laten we graag aan jouw creativiteit over.