Sambusa met zoete aardappel

Sambusa met zoete aardappel – Een knapperig en smaakvol hapje. Gevuld met kruidige zoete aardappel en doperwten, heerlijk uit de oven!

Gang
Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in circa 5 minuten gaar in water met wat zout. Kook de erwten de laatste minuut mee. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bestrooi de groenten met kerriepoeder. Verhit de boter en bak hierin het mengsel met de gemberknoflookpasta 5 minuten. Meng de bosui erdoor en laat 15 minuten afkoelen.
  3. Plak steeds 2 repen filodeeg in de lengte met wat losgeklopt ei aan elkaar zodat je 12 lange repen krijgt. Leg bovenaan iedere reep een eetlepel van de vulling. Vouw de linkerpunt over de vulling en plak vast met ei. Klap nu het deeg met de vulling dubbel en ‘rol’ zo zigzaggend door tot je een driehoekig pakketje hebt. Plak het einde vast met ei. Maak zo 12 pakketjes en bestrijk met de olie. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin in een oven van 170°C.
  4. Serveer met limoenpartjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 2 tl kerriepoeder
  • 10 g boter
  • 1 tl gemberknoflookpasta
  • 1 bosui, in ringen
  • 1 pak filodeeg, in 24 repen van ca. 8 cm breed
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 el zonnebloemolie

Publicatie datum: 20 november 2024