Sambusa met inktvis

Sambusa met inktvis: knapperige filodeegdriehoekjes gevuld met kruidige tandoori-inktvis en bosui. Perfect voor een snelle, unieke snack.

Gang
Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de inktvisstukjes droog en meng met de tandoori- en knoflookpasta. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de inktvis circa 5 minuten. Roer regelmatig. Meng de bosui erdoor en laat 15 minuten afkoelen.
  2. Plak steeds 2 repen filodeeg in de lengte met wat losgeklopt ei aan elkaar zodat je 12 lange repen krijgt. Leg bovenaan iedere reep een eetlepel van de vulling. Vouw de linkerpunt over de vulling en plak vast met ei. Klap nu het deeg met de vulling dubbel en ‘rol’ zo zigzaggend door tot je een driehoekig pakketje hebt. Plak het einde vast met ei. Maak zo 12 pakketjes en bestrijk met de overige olie. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin in een oven van 170°C.
  3. Serveer met limoenpartjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g inktvisstukjes (diepvries), ontdooid
  • 2 tl tandooripasta
  • 1 tl knoflookpasta
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosui, in ringen
  • 1 pak filodeeg, in 24 repen van ca. 8 cm breed
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 limoen, in partjes

Publicatie datum: 20 november 2024