Sambusa met kip

Sambusa met kip – De Oost-Afrikaanse variant op de samosa, met een dun deeg en kruidige tandoorikipvulling. Knapperig uit de oven in slechts 45 minuten!

Gang
Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de kipfilet met de tandoori- en gemberknoflookpasta. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip in circa 15 minuten gaar. Roer regelmatig. Meng de bosui erdoor en laat 15 minuten afkoelen.
  2. Plak steeds 2 repen filodeeg in de lengte met wat losgeklopt ei aan elkaar zodat je 12 lange repen krijgt. Leg bovenaan iedere reep een eetlepel van de vulling. Vouw de linkerpunt over de vulling en plak vast met ei. Klap nu het deeg met de vulling dubbel en ‘rol’ zo zigzaggend door tot je een driehoekig pakketje hebt. Plak het einde vast met ei. Maak zo 12 pakketjes en bestrijk met de overige olie. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin in een oven op 170°C.
  3. Serveer met limoenpartjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet, in kleine blokjes
  • 2 tl tandooripasta
  • 1 tl gemberknoflookpasta
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosui, in ringen
  • 1 pak filodeeg, in 24 repen van ca. 8 cm breed
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 limoen, in partjes

Publicatie datum: 20 november 2024