Specerijenrijst

Specerijenrijst: kook jasmijnrijst met kruidnagel, kardemom, foelie en citrusschil voor een geurig bijgerecht. Perfect bij Fish kebab.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Voeg 3 kruidnagels, 6 kardemompeulen en 3 stukjes foelie toe.
  3. Voor een meer fruitige smaak kun je ook 2 schilletjes van een (biologische) citroen of sinaasappel toevoegen.
  4. Kook hierin jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip

Lekker als bijgerecht bij de fish kebabs

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Jasmijnrijst
  • 1 l water
  • 3 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen
  • 3 stuks foelie
  • 1 citroen of sinaasappel, schil

Publicatie datum: 20 november 2024