Fish kebabs

Heerlijke gekruide viskebabs met Kaapse heek, gember, koriander en tandoorikruiden. Lekker van de grill met chutney en (specerijen)rijst.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd de vis in stukjes. Meng met de gemberknoflookpasta, peper, tandooripasta en koriander. Breng op smaak met zout. Maal alles in een keukenmachine tot een samenhangend gehakt. Schep in een kom, meng de panko erdoor en laat 1 uur afgedekt in de koeling opstijven.
  2. Maak balletjes van circa 50 gram van het visgehakt. Knijp steeds een balletje aan een prikker zodat er een soort worstje ontstaat. Leg afgedekt in de koeling tot gebruik.
  3. Bestrijk de viskebabs met de olie en rooster ze in een hete grillpan of op de barbecue circa 6 minuten. Keer regelmatig, maar ook weer niet te snel, want dan blijven ze plakken aan de pan of het rooster. Serveer met de chutney en rijst.

Tip

Lekker met specerijenrijst als bijgerecht

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g MSC Kaapse heekfilet (diepvries), ontdooid
  • 3 el gemberknoflookpasta
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 1 tl tandooripasta
  • 6 takjes koriander, grof gehakt
  • 2 el panko
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el Indiase chutney, naar keuze
  • 400 g specerijenrijst

Publicatie datum: 20 november 2024