Culinaire trend

New drinks & food

De opkomst van craftbeers, no-lowdrinks en nieuwe drank-spijscombi's biedt mooie kansen. Creëer een onderscheidende ervaring voor je gasten.

Recepten

De tijd waarin horecagasten alleen maar kozen voor traditionele bieren en wijnen is voorbij. Verras je gast daarom met een vernieuwend aanbod. Verdiep je in de wereld van craft beers, no-lowdrinks én de gerechten die daarbij passen.

Producten uit deze recepten

New drinks & food

Met een verrassend aanbod trendy dranken én interessante foodpairings kun je jouw expertise tonen. Zo speel je niet alleen in op de laatste trends, je biedt je gasten ook een onvergetelijke culinaire reis.

Er zijn twee trends gaande die heel mooi in elkaar (kunnen) blenden. De ene is de trend no-low alcohol, ook wel mindful drinking genoemd. Horecagasten kiezen vaker voor drankjes zonder alcohol of met een laag alcoholpercentage. De andere trend: een mooi, bijzonder en verrassend drankje als uitgangspunt nemen en daarbij een gerecht kiezen, in plaats van andersom. Drank-foodpairing kun je op verschillende manieren doen. Vaak ga je uit van harmonie, dan passen de smaken heel mooi bij elkaar. Je kunt ook voor complementair gaan, dan vullen de smaken elkaar aan, bijvoorbeeld als drank en spijs beide hetzelfde smaakaccent hebben. Of je zoekt het contrast: heel verschillende smaken werken heel goed bij elkaar.  

ZiN training No & low drankenkaart

In lijn met verschillende gezondheidstrends zijn horecagasten steeds meer op zoek naar alternatieven voor alcoholhoudende drankjes. Het mooie is: de mogelijkheden voor alcoholvrije en alcoholarme drankjes zijn nagenoeg oneindig. Ook fantastisch voor op je nieuwe lentekaart! Weet je niet waar je moet beginnen of heb je inspiratie nodig? Schrijf je dan in voor de ZiN training No & low drankenkaart.

Branding

Het populairste drankje van Korea is soju. Net als de Japanse sake wordt soju gemaakt van rijst, soms ook van tarwe of gerst. De smaak is een beetje vergelijkbaar met die van wodka, maar dan zachter en zonder het branderige. Het alcoholpercentage ligt rond de 15%, maar tegenwoordig zijn er ook fruitsoju’s met een wat lager alcoholpercentage. Soju is heel goed te mixen, bijvoorbeeld met tonic en allerlei andere frisse smaken. Ideaal dus ook voor drankjes die lager zijn in alcohol. Wil je soju op de traditionele manier serveren, dan doe je dat altijd met iets lekkers te eten erbij. Helemaal van nu dus!

Drank-foodcombi's

Sparkling ginger mule 0% & Spicy zoete-aardappeltortilla's

Door de gember en het zoetje in de cocktail gaat deze heel goed met (mild) pikant eten, zoals de tortilla's met zoete aardappel en flink wat verse peper.

Yuzu-soju-cocktail & Lamsyakitori met ingelegde tomaten

De soju werd tot cocktail getransformeerd met yuzusap en tonic. Het fris-zoet-zure past heel goed bij het hartig-umami-zoete van de yakitori.

Roy kombucha cucumber-mint & Komkommersandwiches & Hartige scones met gerookte heilbot

De kombucha heeft een subtiele komkommermuntsmaak. Hierbij passen de komkommersandwiches uiteraard perfect, maar ook andere hightea-gerechtjes als de hartige scones combineren top.

Paulaner 0.0% & Krieltjessalade met garnalen en oesterdressing

Lichte bieren, tarwebieren of witbieren passen goed bij mosselen en garnalen, terwijl oesters juist vaak worden gecombineerd met stout. In dit begeleidende gerecht gebruikten we toch oesters, maar dan - in plaats van puur - verwerkt in een frisse, mayonaise-achtige dressing.

Carajillo met room & Chocomousse met gemarineerde ananas

Een met alcoholvrije ‘rum versterkte’ koffie combineert altijd goed met een zoet dessert, zeker als dat chocolade bevat. In de ‘rum’ zit lekker veel spice, zowel qua pittigheid als specerijen.

Meer culinaire trends