Culinaire trend

Seizoentoppers

Dit seizoen heeft meer te bieden dan voorjaarsgroente en -fruit. Verras je gasten met voordelige seizoentoppers als kalf, kuiken en lam.

Recepten

Seizoensproducten zijn altijd een goed idee. Zeker in het voorjaar is de keuze enorm groot. Want er is veel meer dan de bekende voorjaarsgroenten en -fruit. Verras je gasten eens met seizoentoppers als kuiken, lam en kalf!

Producten uit deze recepten

Seizoentoppers

Elke horecagast houdt van gerechten met een verhaal, die zijn gemaakt van ingrediënten met een verhaal. Duurzaam, lokaal, seizoen: alles smaakt beter als we een bewuste keuze maken.

Voor seizoensproducten geldt bovendien dat je goed zit op het gebied van kosten en dus ook op het gebied van marge. Denk daarom naast groenten en fruit dat verkrijgbaar, op smaak én betaalbaar is ook zeker eens aan voorjaarsvlees! We bieden je inspiratie voor een diner moment met verrassende seizoentoppers als kuiken, lam en kalf.

Verrassing: Voorjaarspaddenstoelen

Bij paddenstoelen denken we meestal aan het najaar. Maar ook in het voorjaar zijn er fantastische paddenstoelen verkrijgbaar. Zo zijn morilles of morieljes echt typische voorjaars paddenstoelen, meestal beschikbaar van maart tot en met juli. Ze hebben een kruidige, aromatische smaak. Zijn ze er (nog) niet, dan is het recept Kalfsribeye in rozemarijnzout met voorjaarspaddenstoelen ook heel goed te maken met de jaarrond verkrijgbare gedroogde morilles van Sabarot.

Easy cuisine

Salades zijn het hele jaar door populair, maar in (de aanloop naar) het voorjaars seizoen zien we een stijgende toename in de vraag. Zorg er daarom voor dat je voldoende salades op je kaart hebt staan, van garnituur tot maaltijdsalade. Altijd goed zijn de salades op basis van veel groene groente. Een mooi voorbeeld hiervan is de kant-en-klare Green valley salade van Cuisin’easy. Deze bevat 57% groente en een deel boekweit. Hij is mét dressing en zonder glutenbevattende granen. Easy does it!

Haantjes

Poussin is een jonge kip van een klein maandje oud en weegt tussen de tussen de 400 en 750 gram. De coquelet is de haantjesvariant. Beide zijn geen kuikens meer, maar ook nog niet helemaal uitgegroeid. Poussin wordt ook wel lentekip genoemd, hoewel een lentekip ‘officieel’ vanaf de 750 gram weegt. Hoe dan ook geven zowel de poussin als de coquelet direct het gevoel van lente. Zeker als je ze barbecuestyle serveert met een garnituur van paarse spitskool en groene asperges.

Krieltjestortilla

In Spanje is een tortilla gemaakt van patata y huevo, aardappelen en ei. Ideaal op zichzelf, maar ook mooi als bijgerechtje. Nou kun je in het seizoen natuurlijk voor nieuwe aardappelen gaan, maar krieltjes geven jaarrond een voorjaarsgevoel. Bovendien kun je met krieltjes heel makkelijk de vorm zichtbaar laten, voor een extra vrolijk effect. In de minitortilla bij het recept Kalfsribeye met voorjaarspaddenstoelen worden de krieltjes gehalveerd en met de snijkant naar beneden in de pan gelegd. De tortilla wordt omgekeerd op het bord geserveerd, net als een tarte tatin.

Meer culinaire trends