Coquelet ‘piri piri’
Gegrilde coquelet ‘piri piri’ met een frisse salade van asperges en spitskool, geserveerd met een rokerige koriander-aioli voor een pittige smaakbeleving.
Seizoensproducten zijn altijd een goed idee. Zeker in het voorjaar is de keuze enorm groot. Want er is veel meer dan de bekende voorjaarsgroenten en -fruit. Verras je gasten eens met seizoentoppers als kuiken, lam en kalf!
Voor seizoensproducten geldt bovendien dat je goed zit op het gebied van kosten en dus ook op het gebied van marge. Denk daarom naast groenten en fruit dat verkrijgbaar, op smaak én betaalbaar is ook zeker eens aan voorjaarsvlees! We bieden je inspiratie voor een diner moment met verrassende seizoentoppers als kuiken, lam en kalf.
Bij paddenstoelen denken we meestal aan het najaar. Maar ook in het voorjaar zijn er fantastische paddenstoelen verkrijgbaar. Zo zijn morilles of morieljes echt typische voorjaars paddenstoelen, meestal beschikbaar van maart tot en met juli. Ze hebben een kruidige, aromatische smaak. Zijn ze er (nog) niet, dan is het recept Kalfsribeye in rozemarijnzout met voorjaarspaddenstoelen ook heel goed te maken met de jaarrond verkrijgbare gedroogde morilles van Sabarot.
Salades zijn het hele jaar door populair, maar in (de aanloop naar) het voorjaars seizoen zien we een stijgende toename in de vraag. Zorg er daarom voor dat je voldoende salades op je kaart hebt staan, van garnituur tot maaltijdsalade. Altijd goed zijn de salades op basis van veel groene groente. Een mooi voorbeeld hiervan is de kant-en-klare Green valley salade van Cuisin’easy. Deze bevat 57% groente en een deel boekweit. Hij is mét dressing en zonder glutenbevattende granen. Easy does it!
In Spanje is een tortilla gemaakt van patata y huevo, aardappelen en ei. Ideaal op zichzelf, maar ook mooi als bijgerechtje. Nou kun je in het seizoen natuurlijk voor nieuwe aardappelen gaan, maar krieltjes geven jaarrond een voorjaarsgevoel. Bovendien kun je met krieltjes heel makkelijk de vorm zichtbaar laten, voor een extra vrolijk effect. In de minitortilla bij het recept Kalfsribeye met voorjaarspaddenstoelen worden de krieltjes gehalveerd en met de snijkant naar beneden in de pan gelegd. De tortilla wordt omgekeerd op het bord geserveerd, net als een tarte tatin.