Minitortilla van krieltjes

Minitortilla van krieltjes: een smakelijke variant op de klassieke tortilla, gemaakt van krokant gebakken krieltjes voor een verrassende bite en extra smaak.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes in 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui in een paar minuten lichtbruin. Voeg de krieltjes toe en bak nog een paar minuten.
  3. Vet 4 serveerringen van circa 8 cm doorsnede in en zet ze in een koekenpan. Schenk wat olijfolie in de ringen en vul ze met krieltjes met de snijkant naar beneden. Zet de pan op middelhoge stand en bak een paar minuten. Meng de overige krieltjes en de ui met het losgeklopte ei en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de ringen. Laat alles op lage stand met het deksel op de pan net gaar worden. Leg omgekeerd op borden.

Tip

Lekker bijgerecht bij de kalfsribeye met voorjaarspaddenstoelen

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g krieltjes, gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 6 eieren, losgeklopt

Publicatie datum: 19 november 2024