Culinaire trend

Klassieke desserts nèt anders

Klassieke desserts (in een modern jasje) creëer je moeiteloos met slechts enkele basisproducten. Dit zijn niet voor niets klassiekers! 

Recepten

Met convenience-producten maak je heel snel een klassiek dessert als dame blache, tiramisu of crêpe suzette. Maar dan wel helemaal van nu én insta-waardig! 

Producten uit deze recepten

 

 

Klassieke desserts

Bestelt je gast een dessert, dan stijgt je omzet behoorlijk. Desserts zijn dan ook onmisbare margemakers. Veel horecaondernemers hebben geen patissier in huis en kopen daarom in bij patisseriezaken. Maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel convenience producten beschikbaar waarmee zelfs jouw niet-culinair geschoold personeel in een paar handelingen een prachtig dessert op tafel kan zetten. Pantry cooking ten top! Van een anders-dananders opgebouwde Appeltaart tot een Crêpe Suzette met passievrucht, laat je inspireren door de kunstwerken van Sietse Blummel.

Deeg zonder gedoe

Veel desserts kunnen niet zonder een deegbasis. Laat dat nou een productgroep zijn waarin ontzettend veel te verkrijgen is  voor een prijskwaliteitverhouding waar je u tegen zegt. Flensjes, pannenkoeken, kant-en-klare deegbakjes en alle soorten en maten en natuurlijk bladerdeeg. Waarom moeilijk doen als het makkelijk, snel en voordelig kan? 

Opkloppen en klaar

Verras je gasten met de handige dessertbasisproducten van Debic. Van Tiramisu en Panna cotta tot de nieuwste telg: de Cheesecake. Zo bespaar je enorm veel tijd die je kunt gebruiken om er je eigen creativiteit op los te laten. Voeg er bijvoorbeeld seizoensfruit aan toe. Elke fles bevat 20 porties. De nieuwe Debic Cheesecake is vanaf september verkrijgbaar.

Portioneren kun je leren

  1. Maak de porties  niet te groot, zware desserts zijn uit.  
  2. Bied met je desserts gewoon een klein genietmomentje voor een leuke prijs.
  3. Minidesserts kunnen naar wens worden gecombineerd tot een groter geheel.  

Dessertdranken

Het assortiment dessertdranken is groter dan je denkt. Koffielikeur en port natuurlijk, maar wat dacht je van limoncello of zelfs een gintonic? Met het juiste drankje erbij maak je van het dessertmoment helemaal een genietmoment. We selecteerden bij elk dessert een passende begeleider. En vooruit, ook 2 kant-en-klare drankjes die je op zich staand kunt serveren. 

MET EEN GOED GEKOZEN DRANKJE MAAK JE VAN HET DESSERT EEN ECHTE BELEVING

1. Bij de Appeltaart schenk je een mooie, 10 jaar oude witte port. Een hemelse combinatie met de vijfkruiden, karamel en chocolade. 

2. De Espresso martini is een razend populaire cocktail. Van het merk Weekend is er een kant-en-klare. Dus schenken in een shaker, shaken en serveren. Fijn weekend!

3. De Moscatel de Sétubal is delicaat zoet met muskaat, abrikoos en sinaasappel, maar ook met een subtiel zuurtje. Een goede aanvulling op de Crêpe Suzette. 

4. Naast de Tiramisu schenk je… een shotje Tiramisu! Dat hoeft helemaal niet fancy te zijn. Wil je wel deftig? Dan even bestrooien met een vleugje cacaopoeder. 

5. En naast het Lemon-meringuetaartje schenk je… een limoncello! Die combinatie is altijd goed, voor iedereen, op elk moment. IJskoud serveren, bij voorkeur in  een bevroren glas. 

6. De Late harvest is een zachtzoete  wijn met een frisse ondertoon,  gemaakt van laat geplukte, overrijpe  druiven. In de smaak hints van gekonfijt  fruit en noten. Perfect bij de Dame blanche. 

7. Voor wie even geen alcohol wil,  maar wel behoefte heeft aan een  afsluitend drankje met karakter is er de  alcoholvrije gin-tonic van Sir. James. Uitschenken en garneren, that’s it. 

Meer culinaire trends