Gestapelde Crèpe Suzette met passievrucht en vanilleijs

Crèpe-Suzettetaartje met mascarpone, sinaasappel-passiejus en vanille-roomijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Sla de mascarpone stijf met 50 gram suiker, een klein scheutje Grand Marnier en de sinaasappelrasp. Besmeer 5 flensjes met een dunne laag van de gezoete mascarpone en dek af met een flensje. Vries de flensjestaart op circa 3 uur stevig aan op -18°C.
  2. Snijd de schil van de sinaasappels af inclusief het wit en ontvlies de partjes. Vang deze op een zeefje op en bewaar het sap. Verwarm de overige suiker in een pan en blijf er bij tot deze gaat smelten en langzaam karamel wordt. Meng 1,5 dl van het sinaasappelsap met een scheutje Grand Marnier en blus hiermee de karamel af. Snijd de passievrucht doormidden en lepel deze leeg. Voeg dit toe aan de karamel. Laat de karamelsaus reduceren tot de gewenste dikte. Laat afkoelen tot lauwwarm en voeg de partjes sinaasappel toe. Frituur 1 flensje op 180°C krokant en laat deze goed uitlekken. Breek in stukken.
  3. Haal de taart uit de vriezer, laat deze op keukentemperatuur komen. Snijd in plakken.
  4. Verdeel de flensjestaartplakken over borden. Dresseer de karamelsaus met passievrucht sinaasappel op het bord. Maak het gerecht af met vanilleroomijs en de flensjeskrokanten.

TipBereid het gerecht van tevoren voor. Je kunt het helemaal in de mise en place maken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml mascarpone
  • 250 g suiker
  • Grand Marnier, naar eigen inzicht
  • Fijne rasp van ½ sinaasappel
  • 7 flensjes
  • 4 sinaasappels
  • 2 passievruchten
  • 4 bollen vanilleijs

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 juni 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant