Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Hoe ver hebben bepaalde ingrediënten gereisd om in jouw keuken te komen? De afstand tussen waar iets vandaan komt tot waar het wordt gegeten, is wat wordt bedoeld met ‘food miles’. Hoe minder food miles, hoe duurzamer. Tijd om aan de slag te gaan met uitsluitend Nederlandse ingrediënten.
In de zoektocht naar hoe we onze wereld kunnen verduurzamen, is het verminderen van de food miles, de voedselkilometers, een belangrijk thema. Gelukkig komen er heel veel prachtige producten gewoon uit ons eigen land en uit onze eigen zee.
In deze gerechten beperken we onze foodmiles en gaan we koken met ingrediënten uit Nederland. Van Nederlands geitenlam tot Zeeuwse oesters, aangevuld met groenten van het zomerseizoen.
Een kleine salade van little gem met zeekraal en zeewier van de Nederlandse kust. De gefrituurde mosselen zijn eerst gestoomd in Nederlandse wijn. Gedroogd zee-eikpoeder en Nederlandse sojasaus maken het af.
Een zelfgetrokken kippenbouillon van Biomeerwaardekip vormt de basis voor een kom Hollandse heerlijkheid. Met asperges, venkel, jonge aardappels, prei en wat oude kaas.
Een meesterlijk schilderijtje op het bord: reebokbiefstuk, aardappeltortilla, in appel-perenstroop en juttersbitter gegaarde appel en bramen zorgen voor een uitgebalanceerd smaakpalet.
De brandade van gezouten tarbot, aardappel, boter en peterselie is van zichzelf al bijzonder smaakvol. En met Oosterscheldekreeft en garnalen maak je er een superdeluxe variant van.
Een heerlijk zomers gerecht met geitenlam, gecombineerd met een kruidige boerenkaas met fenegriek, tomaatjes en radijzen. De Nederlandse quinoa
maakt het extra eigentijds.