Zomergroentesoep met pesto

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten 1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng voor de bouillon de kip met de groenten, kruiden en zoveel water tot alles onder staat rustig aan de kook. Laat 1½ uur zacht doorkoken en schuim af en toe af. Giet alles door een fijne zeef (gebruik het kippenvlees eventueel voor een ragout of kroketten).
  2. Breng de bouillon op smaak met wat zout en voeg de asperges, aardappel, venkel en prei toe en laat alles op lage stand 30 minuten zacht koken.
  3. Maak intussen de pesto door de basilicum met de spinazie fijn te malen met wat bouillon en de helft van de kaas.
  4. Voeg op het laatste moment de sla toe aan de bouillon en serveer met de ‘pesto’ en nog wat geraspte oude kaas.

TipPureer enkele heel kort geblancheerde blaadjes daslook mee met de pesto in plaats van de spinazie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Bouillon

  • 1 Biomeerwaarde-kip, in stukken gehakt
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • het groen van 1 prei, in ringen en gewassen
  • 2 tomaten, in stukken
  • 250 g kastanjechampignons, in stukken
  • ½ venkel, in stukken
  • 6 takjes dragon
  • 4 takjes bladselderij

Groentensoep

  • 8 witte asperges, onderkant verwijderd, geschild en in plakjes van 1 cm
  • 4 jonge aardappels, geschild en in brunoise van 1 cm
  • ½ venkel, in brunoise
  • het wit van 1 prei, in ringen en gewassen
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 50 g spinazie
  • 30 g Hollandse oude kaas, geraspt
  • 1 kropsla, het hart geplukt

Publicatie datum: 05 april 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant