Culinaire trend

No bake, just make!

Culinair hoogwaardig gerechten op tafel zetten zonder een warmtebron te gebruiken? Het kan! Wel zo makkelijk en voordelig.

Blog no bake, just make!

Snelle, makkelijke en toch culinair hoogwaardige gerechten waarvoor je geen warmtebron nodig hebt en dus bespaart? Het bestaat! En met een wolkje raffinement maak je er in een hand omdraai iets heel bijzonders van.

Recepten

Fingerfood, amuses, hapjes, maar ook taartjes kun je heel goed maken zonder warmtebron. Wat dacht je van blauwe-kaascupjes met chutney of cevichte van pulpo? No bake, just make!

TAARTJE MET KARAMELCRÈME, NOTEN EN CHOCOLADESAUS

Karamel met room, noten en chocolade vormen de ultieme combinatie op een verwentaartje: zoet, knapperig en smeuïg op een roombotertaartbodem. Beter wordt het niet.

BLAUWE-KAASCUPJES MET CHUTNEY

Een heerlijke eenhaps-ervaring. Een knapperig deegbakje vormt de basis. Erop zoete dadels, dan een laagje hartige én romige blauwe kaas. Afgetopt met zoete uienchutney.

MANGOSOEP MET AARDBEIENIJS EN VANILLE-OLIE

Dit is een dessert om bij weg te dromen. Tropische smaken van mangosoep strijden om de eer met cirkels van zoete aardbeiencoulis en romig aardbeienijs. Vanille-olie geeft er nog een extra geraffineerde draai aan.

TRAMEZZINI MET KIP KOMKOMMER EN KIMCHI

Deze sandwich bestaat uit drie verschillende lagen: kiprollade, komkommer en kimchi, afgewisseld met een sesamdressing. Kewpie mayonaise zorgt voor de bevestiging van drie verschillende garneringen aan de buitenzijde.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends