Duurzaamheid is een belangrijk thema voor iedere horecazaak. Ga dus voor kookgerei, servies en bestek van gerecycled materiaal. Dit heeft veel voordelen, zoals minder CO2-uitstoot, minder aanspraak op grondstoffen en een kleinere afvalberg.
Waarom nieuwe grondstoffen maken als bestaande grondstoffen vaak prima te recyclen zijn? Van heel veel aluminium producten kan bijvoorbeeld nieuw aluminium gemaakt worden. Recycling van aluminium beperkt de CO2-uitstoot met wel 95%. Voor glas geldt hetzelfde. Om het in cijfers uit te drukken: het recyclen van 1 kilo glas bespaart 6 liter water, 1,2 kilo zand en 20% energie. Dat laatste komt doordat voor het omsmelten van glas een lagere temperatuur nodig is dan voor het maken van nieuw glas. Bovendien zorgt het hergebruik van glas voor een kleinere afvalberg. Ook rvs kan goed gerecycled worden. Door gerecyclede materialen te vermengen ontstaat een perfecte mix van roestvast staal, met dezelfde kwaliteit als nieuw rvs.