Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de olijfolie tot ongeveer 170 °C in een steelpan. Pluk 12 mooie blaadjes salie en frituur deze 20 seconden in de hete olie. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snufje zout.
Neem de olie van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg er de rest van de salie aan toe en laat minimaal een uur trekken.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil de knolselderij en schaaf op de mandoline in niet te dunne plakjes. Schaaf ongeveer 20-24 plakjes. Leg op een bakplaat en besprenkel met wat salieolie, versgemalen peper en zout. Hussel door elkaar en plaats in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin roosteren. Draai de plakjes tussendoor een paar keer om.
Snijd de afsnijdsels van de knolselderij fijn en zet net onder water in een steelpan. Kook volledig gaar en giet af. Schep in een blender en voeg er de vegan roomkaas aan toe. Draai tot een mooie crème en breng op smaak met zout en peper.
Smeer een laagje van de knolselderijcrème op het bord en leg er de knolselderij als een carpaccio op. Verdeel er de plakjes champignons over.
Schep de rest van de crème in een spuitzakje en spuit dotjes op de carpaccio. Garneer met enkele hazelnootjes en de saliechips en rasp er de rest van de hazelnoten overheen. Lepel er ten slotte nog wat salieolie overheen.