Mini eggs benedict

Briochebrood met gepocheerd kwarteleitje, zure room en tobikokaviaar.

Gang
Hapje Lunchgerecht Amuse Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de korstjes van het briochebrood en snijd bij tot perfecte vierkantjes.
  2. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en bak het briochebrood kort aan beide kanten tot het mooi goudbruin en krokant is.
  3. Kruid de zure room met zout en peper.
  4. Verwarm in een steelpannetje water met een flinke snuf zout tot het kookpunt.
  5. Schenk een scheut azijn in een kommetje en breek er de kwarteleitjes in. Giet ineens bij het kokende water, draai het vuur lager en laat 1 minuut pocheren. Schep voorzichtig uit het pocheervocht en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Smeer 4 toastjes lichtjes in met zure room en druk in de gesneden bieslook.
  7. Schep een klein dotje zure room op de andere toastjes en leg er een gepocheerd eitje op. Lepel er de tobikokaviaar op en garneer met een topje salad pea. Leg er de toast met bieslook schuin tegenaan.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 sneetjes pain qnip
  • 4 kwarteleieren
  • 4 el zure room
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 4 topjes salad pea
  • scheutje azijn
  • 4 tl tobikokaviaar
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten

Meer gerechten met brioche