Wentelteefjes van brioche met dulce de leche en tropisch fruit

Met recht een klassieker, maar nu van zalig zacht en zoet briochebrood uit de diepvries. Erbij de trendy dulce de leche en tropische fruittonen van mango, physalis, carambola en passievrucht.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren met de 50 ml slagroom en de melk. Voeg een snufje zout toe. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Leg de sneetjes brioche in het eimengsel en keer ze om zodat ze overal wat van het eimengsel kan opnemen (laat niet te lang liggen, want dan wordt het te zacht).
  2. Bak de broodjes in de boter in 6 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng de dulce de leche met 1 eetlepel slagroom om het iets vloeibaarder te maken. Leg de broodjes op borden, leg het fruit erbij, schep er wat dulce de leche en crème fraîche naast. Besprenkel met de vanillesiroop en bestuif met een snuf kaneel. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom + 1 el extra
  • 50 ml melk
  • 20 g boter
  • ½ pain-qnip briochebrood, in 8 dikke plakken
  • 4 el dulce de leche
  • 1 mango, in blokjes
  • 8 physalis, gehalveerd
  • 4 plakjes carambola
  • 1 passievrucht, gehalveerd
  • 4 tl crème fraîche
  • scheutje vanille-siroop
  • snuf kaneel

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant