Zoete flammkuchen met appel

Als enige jaren mateloos populair: flammkuchen. Deze zoete variant is belegd met fris-zoete appels, bestreken met boter en bestrooid met suiker. Een lobbige mascarpone-roomcrème maakt het compleet.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Oventijd
12 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de flammkuchen met de crème fraîche en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de appels vlak langs het klokhuis door. Doe de klokhuizen in een pan en schenk de cider erbij. Breng aan de kook en laat inkoken tot een paar eetlepels. Zeef en zet apart.
  2. Snijd de stukken appel met een mandoline in dunne plakken en leg dakpansgewijs op de flammkuchen. Bestrijk met de boter en bestrooi met 4 eetlepels suiker. Zet circa 12 minuten in een oven van 200°C.
  3. Klop de mascarpone met slagroom, vanillepasta, kaneel en de resterende suiker tot een zachte crème. Bestrijk de appel met het ingekookte cidervocht en serveer met de mascarponecrème.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 ovale flammkuchen (diepvries), ontdooid
  • 8 el crème fraîche
  • 4-5 fris-zoete handappels
  • 200 ml appelcider
  • 20 g boter, gesmolten
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 75 g mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 tl kaneel

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant