Artisjokkensoep met gerookte olijfolie en coppa

Een romige soep van in bouillon gekookte, gepureerde artisjokkenbodems. De soep wordt geserveerd met prettig romige ricotta, gemengd met gerookte olie. Het resultaat is verrassend van smaak. Roze peper geeft er nog een extra geraffineerde toets aan.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de artisjokbodems met de bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten rustig koken en pureer in een blender. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng de ricotta met de gerookte olie.
  2. Verdeel de soep over borden of kommen. Schep er wat ricotta in. Verdeel de coppa erover en besprenkel met de olijfolie en roze peper. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 350 g artisjokbodems (diepvries), ontdooid en grof gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el ricotta
  • 1 tl gerookte olie
  • 2 plakjes coppa, in heel fijne reepjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl grof gemalen roze peper

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant