Mimosa

Ontbijtcocktail van mousserende wijn en sinaasappelsap.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 mooie zestes van de sinaasappels en leg deze in ijswater zodat ze mooi opkrullen.
  2. Pers de sinaasappels uit en weeg 350 ml af. Zet het sinaasappelsap tot gebruik in de koelkast zodat het ijskoud is bij gebruik.
  3. Roer het sinaasappelsap goed door en verdeel over 4 champagneglazen.
  4. Wil je de mimosa een extra kick geven, voeg dan een scheutje sinaasappellikeur toe.
  5. Schenk er de mousserende wijn bij en garneer met de sinaasappelzeste.
  6. Serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 350 ml mousserende wijn
  • 6 perssinaasappels
  • optioneel: 20 ml sinaasappellikeur

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten