Salade met gepekelde zalm in dragon-citroenolie

Een frisse voorjaarssalade met krieltjes, boontjes en zelf gepekelde zalm. De salade wordt koud geserveerd met een heel verrassende dragon-citroenolie.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
2 dagen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie tot 40 graden en leg hier de citroenschil met dragon in. Laat deze afkoelen en zet deze 24 uur afgedekt weg.
  2. Kook de krieltjes in 10 minuten beetgaar, giet af en laat afkoelen. Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten de erwten toe en kook de laatste halve minuut de peultjes mee. Laat afkoelen.
  3. Meng de mosterd met de azijn en 4 eetlepels van de citroen-dragonolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de groenten en krieltjes.
  4. Snijd de zalm in dunne plakjes en verdeel over de salade. Garneer met de Cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g gemarineerde Noorse zalm
  • 75 ml milde olijfolie
  • gele schil van een biologische citroen
  • 6 takjes dragon
  • 400 g krieltjes
  • 100 g haricots verts, afgehaald en in stukjes gesneden
  • 100 g gedopte tuinerwten
  • 100 g peultjes, in de lengte in reepjes gesneden
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el dragon-azijn
  • 1 doosje Affilla Cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant