Borrelplateau anno nu

Een smaakvol plateau met crispy bites, mozzarellasticks en diverse bitterballen, geserveerd met huisgemaakte dips.

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng de tomatensalsa aan de kook met de passata. Voeg de koriander en de tijm toe en pureer alles grof. Maak een semiverse pesto door verse basilicumblaadjes met een staafmixer door de pesto te mengen. Kook de mosterdzaadjes met de rijstazijn, 50 ml water, de suiker en zout naar smaak gedurende 30 minuten. Meng de pittige mosterd erdoor en pureer er naar smaak zontomaatjes door.
  2. Frituur de verschillende snacks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ze over verschillende schaaltjes en maak daarbij mooie combinaties. Houd vegetarisch en niet-vegetarisch van elkaar gescheiden.
  3. Serveer de tomatensalsa bij Mexicaanse hapjes en alles met kip, de pesto bij de mozzarellasticks en de mosterd bij de bitterballen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 25 ml tomatensalsa
  • 50 passata (gezeefde tomaten)
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 takje tijm, gerist
  • ½ potje pesto
  • half bosje basilicumblaadjes
  • 3 el mosterdzaadjes
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 el pittige mosterd
  • zongedroogde tomaten, naar smaak
  • 16 gemengde oven-airfryer minisnacks
  • 8 mozzarellasticks
  • 8 kara’age crispy chicken bites
  • 14 bitterballen, divers
  • 8 kaaskroketten

Publicatie datum: 24 juni 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant