Aardbeienpuddingbroodje

Aardbeienpuddingbroodje: luchtige broodjes gevuld met romige aardbeienpudding, meringue, verse aardbeien en munt. Een zoet, zomers lekkernij voor elke gelegenheid!

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe het puddingpoeder in de mengkom van een staande mixer. Voeg de slagroom, melk, aardbeiencoulis en vanille toe en klop tot een gladde crème.
  2. Schep alles in een spuitzak en laat tot gebruik (een half uurtje of langer) opstijven en afkoelen in de koeling.
  3. Snijd de broodjes aan de bovenkant in (de grote zijn al ingesneden) en duw ze een beetje open.
  4. Verdeel de meringuekruimels over de broodjes. Spuit er crème in. Verdeel de aardbeien erover en steek er wat munt tussen. Bestuif met een beetje poedersuiker.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g puddingpoeder
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 150 g aardbeipuree (diepvries)
  • 2 tl vanillepasta
  • 4 grote of 8 kleine Belgische sandwichpuntjes
  • 2 witte middelgrote meringues, verkruimeld
  • 8 aardbeien, gesneden
  • Enkele takjes munt, de blaadjes geplukt
  • Poedersuiker, om te bestuiven

Publicatie datum: 19 november 2024