Tiramisupuddingbroodje

Een heerlijke combinatie van mascarponepudding, verkruimelde lange vingers en espresso in een luchtig broodje.  

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe het puddingpoeder in de mengkom van een staande mixer. Voeg de mascarpone, melk en vanille toe en klop tot een gladde crème.
  2. Meng er naar smaak amaretto of koffielikeur door. Schep alles in een spuitzak en laat tot gebruik (een half uurtje of langer) opstijven en afkoelen in de koeling.
  3. Snijd de broodjes aan de bovenkant in (de grote zijn al ingesneden) en duw ze een beetje open. Verdeel de langevingerkruimels over de broodjes en nappeer met de espresso. Spuit er crème in en bestuif met een beetje cacaopoeder.

Tip

De amaretto of koffielikeur geeft een kleine kick, maar je kunt ook een scheutje Jolie karamelsiroop of hazelnootsiroop toevoegen voor extra smaak.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g puddingpoeder
  • 200 g mascarpone, losgeklopt
  • 200 ml volle melk
  • 2 tl vanillepasta
  • 4 grote of 8 kleine Belgische sandwichpuntjes
  • 2 lange vingers, verkruimeld
  • 1 espresso
  • Cacaopoeder om te bestuiven

Optioneel

  • 2 el amaretto of koffielikeur

Publicatie datum: 20 november 2024