Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de kamado barbecue voor om indirect te kunnen grillen waarbij de temperatuur in de indirecte zone ongeveer 140-150 °C mag bedragen.
Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijsten uit de flespompoen en besprenkel aan de gesneden kant met olijfolie. Kruid rijkelijk met zout en peper.
Leg met de ongesneden kant naar beneden in de indirecte zone en laat ongeveer 1 uur zachtjes poffen.
Lepel het vlees uit de schil als de pompoen helemaal gaar is. Draai het vlees in de blender met 50 gram daslookboter tot een romige puree.
Serveertip
Deze pompoenpuree is perfect als bijgerecht bij shortribs met een lak van herfstbock.