Hollandse geitenkaascroissants

Hollandse geitenkaascroissants: krokante afbakcroissants met gesmolten geitenkaas, geserveerd met zoete dadelpuree en granaatappelmelasse. Heerlijk bij de brunch!

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels en meng met de granaatappelmelasse en 2 el heet water. Laat een kwartier staan en pureer glad met een staafmixer.
  2. Verdeel de helft van de kaas in vier hoopjes over een bakplaat met bakpapier en leg op ieder hoopje een croissant. Verdeel de rest van de kaas over de croissants en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen.
  3. Serveer de geitenkaascroissants met de dadelpuree.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g medjooldadels
  • 4 el granaatappelmelasse
  • 120 g Hollandse belegen geitenkaas, grof geraspt
  • 4 afbakcroissants (diepvries)
  • 2 el water

Publicatie datum: 20 november 2024