Een nieuw seizoen betekent nieuwe bieren!
Voor onze bierspecialist Gijs Hartman een prachtig seizoen: "De lente zet de toon voor een frisse start van een nieuw jaar. Dit gaat gepaard met mooie, vaak hoppige voorjaarsbieren die ook nog eens een bloemige en grassige smaak en geur afgeven."
Zelf aan de slag met bieren en bites? Gijs geeft tips
"Bier, met zijn honderden smaakhaakjes, is uiterst geschikt voor pairing metbijvoorbeeld een geitenkaas. Proeven of het bij elkaar past? Neem een grote slok bier, houd dit een tiental seconden in een gesloten mond, slik door en adem uit door de neus. Proef hierna je pairing. Door het vele koolzuur aanwezig in lentebier, wordt de tong schoongemaakt voor de volgende hap. Het is dus van belang dat je een slok bier neemt, daarna een hap en daarna weer een slok."
Zodra de zon gaat schijnen bestellen je gasten lentebock. Een typisch seizoensbier, want het is alleen in de lente verkrijgbaar. Bestel het dus zodra het kan.
Blond bier is vaak gebrouwen volgens Belgische traditie. Het is zoeter, fruitiger en zwaarder dan pilsener, maar nog steeds toegankelijk voor een groot publiek.
Witbier is een echte dorstlesser. Hoe warmer het wordt, hoe meer witbier je gasten bestellen. Het smaakt fris, lichtzuur met aroma's van citrus en koriander.
Je terras is het visitekaartje van je zaak. Met de juiste voorbereiding maak je een vliegende start en haal je nóg meer uit je terras. We adviseren je graag over terrasfood met meer marge en terrasdranken welke perfect aansluiten bij de trends én behoeftes van jouw gasten!