Hot chocolate

Maak het verschil met chocolademelk

Een 'simpele' kop chocolademelk is eenvoudig spannend(er) te maken. Een kwestie van slim met extra ingrediënten omgaan. Kaneel, kokos en banaan zijn smaken die heel goed mixen met de smaak van (warme) ­chocolademelk. Maak de mix af met slagroom en leuke toppings. Verwarm je gasten nog meer en voeg een beetje Baileys of Rum toe aan de warme chocolademelk. Maak het af met wat marshmallows en karamelsaus. 

RECEPT CHOCONELLY

  • 200 ml Chocomel
  • 35 gram Debic Slagroom
  • 20 ml Monin kaneelsiroop
  • gegarneerd met een kaneelstokje en kaneelpoeder

RECEPT DONKEY KONG BANANA

  • 200 ml Chocomel
  • 35 gram Debic slagroom
  • 20 ml Monin banaan
  • gegarneerd met chocoladedecoratie

RECEPT BOUNTY ISLAND

  • 200 ml Chocomel
  • 35 gram Debic slagroom
  • 20 ml Monin kokos
  • gegarneerd met kokosklapper

Zelfgemaakte chocolademelk

Naast een kant-en-klare basis kan je ook choclademelk helemaal zelf maken. Dan kan variëren met andere ingrediënten zoals een gezonde chocolademelk of een witte chocolademelk. Tegenwoordig zijn diverse varianten chocolade te verkrijgen met ieders een specifieke smaak zoals van Callebaut, Cacao Barry of Willie’s Cacao. Je kunt de chocolademelk zelfs een specifieke kleur geven. 

Tips voor de perfecte warme chocolademelk

  1. Maak van chocolademelk een delicatesse door een scheutje koffie, stukjes kokossnippers, een scheutje karamelsaus of een klein stukje van een kaneelstokje toe te voegen. Ook fruitsiroop, gekonfijte kersen of citrusfruit zijn heerlijk in chocolademelk.
  2. Geef chocolademelk een interessante twist met kruiden. Voeg bijvoorbeeld een blaadje munt toe. Of ga voor kruiden in poedervorm, zoals koek- en speculaaskruiden, chilipoeder of kaneel.
  3. Het oog wil ook wat. Maak je chocolademelk in een handomdraai mooi met marshmallows, gekleurde hagelslag of slagroom. De slagroom is in een spuitbus (van Hollandia) verkrijgbaar.
  4. Ken je Power Flowers? Hiermee kun je witte chocolademelk alle kleuren van de regenboog geven. Experimenteer en varieer. Kies roze en geef de chocolademelk een bijzondere naam op de kaart, zoals I Love Chocomelk. Of ga voor blauw en geef deze bijzondere chocolademelk de naam Smurfenchocolademelk. De mogelijkheden zijn eindeloos.
  5. Laat je gasten weten wat je in huis hebt en zet je warme chocolademelk op de bar. Er zijn namelijk speciale dispensers te koop (van glas) die de chocolademelk niet alleen warm weten te houden, maar ook mooi displayen.
  6. Een beetje drank in de chocolademelk smaakt heerlijk. Ga voor een scheutje Baileys bijvoorbeeld.
  7. De meest makkelijke verrassende twist voor chocolademelk maak je door er een snufje zeezout aan toe te voegen. Vooral leuk omdat je het niet meteen ziet, maar wel heel duidelijk proeft.