Van skyr tot zeevruchtensoep en van focaccia tot truffeltapenade: het assortiment kant-en-klare artikelen is groot. Er wordt in de horeca niet altijd even positief gedaan over het gebruik van convenience, maar als het gaat over kwaliteitsproducten is dat eigenlijk best gek. Want als je kiest voor de juiste producten en vervolgens zorgt voor een goede balans tussen kant-en-klaar en eigen toevoegingen en toepassingen, dan bespaar je tijd en verhoog je je marge.
Broodjes zijn onverminderd populair in de lunchkeuken, vooral als het gaat om sandwiches. Met de traditionele focaccia sandwich van Lanterna is je luxe sandwich klaar in een handomdraai. Je vindt dit handige product in de diepvries, dus je ontdooit alleen wat je nodig hebt. Hiemee garandeer je versheid en voorkom je derving. Alleen nog even beleggen... bijvoorbeeld met mozzarella, artisjokharten en parmaham. Of denk aan burrata, dunne plakjes rauwe courgette en een kruidige pesto.
Iedere chef weet: soep is het lekkerst als de basis voldoende heeft getrokken en de afwerking geraffineerd en vers is. Die afwerking, daar ben je zelf bij. Maar die basis kun je heel goed inkopen. SmitVis heeft bijvoorbeeld een aantal heerlijke soepen in het assortiment. Voor het recept Romige vissoep met kreeft en venkel kozen we de romige zeevruchtensoep als basis. Maar denk ook aan bijvoorbeeld bouillabaisse, Noordzee vissoep, kreeftensoep en Thaise vissoep.