Het voorjaar en de zomer zijn groenteseizoenen bij uitstek. Dat betekent heerlijk genieten van vers op het bord. Omdat veel gasten het zelf nog best lastig vinden om groenten lekker te bereiden, is hier een belangrijke rol voor chefs weggelegd. Rauw, geroosterd of geblancheerd, het kan allemaal in zo’n knisperverse salade. Wees creatief met kleur en wissel groene groenten af met radijs, biet, paprika of wortel. Dat levert prachtige borden op. En of je nu kiest voor een verfijnde of rustieke opmaak, je gasten zullen zeggen: ‘doe mij die ook maar’. Goede seizoenssalades zijn fijne margemakers, ze zijn makkelijk voor te bereiden en in zowel grote als kleinere porties te serveren. Win, win, en geniet.
Naast dat eten lekker moet zijn, is het ook belangrijk dat elk bord er mooi uitziet. Dat hebben we - onder meer - te danken aan Auguste Escoffier en vervolgens aan de nouvelle cuisine in de jaren zestig: verse, lichte en mooi gepresenteerde ingrediënten gingen steeds meer de hoofdrol spelen. Een paar tips: