Duurzame vis is er in overvloed. Van Hollandse garnaal tot gecertificeerde kweekzalm en van hangcultuur mosselen tot zeebaarsfilet, de keuze is groot en heel gevarieerd. Zet daarom dit terrasseizoen nog meer duurzame vis op de kaart. Vis is lekker, populair en gezond. En met kleurrijke, duurzame visgerechten serveer je niet alleen een zomers gevoel, je zet ook een goed verhaal op tafel.
Witte wijn is altijd een goed idee bij vis. Zo past een sauvignon blanc goed bij een magere vis en een volle chardonnay bij wat vettere. Bij visgerechten met een Aziatisch tintje wordt vaak een ‘niet al te droge’ gewürztraminer of riesling geadviseerd. Maar denk ook eens aan zo’n trendy oranje wijn, zoals die van Lurton Les Fumées Blanches sauvignon blanc, vin orange Oranje wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen langer in contact zijn met het sap dan bij de productie van witte wijn. Wat we ook steeds meer zien zijn licht gekoelde en met name wat soepelere rode wijnen bij vis, zoals een pinot noir.