Smørrebrød met gepekelde wortel en haverspread

Cracker met gepekelde winterwortel, vegan roomkaas, komkommer en rode ui

Gang
Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de winterwortel en snijd er de boven- en onderkant af. Schaaf in dunne plakken op de mandoline en leg in een kom.
  2. Voeg het zeezout en 1 eetlepel kristalsuiker toe. Meng goed door elkaar en zet 1 uur in de koelkast.
  3. Spoel vervolgens zeer goed af onder koud stromend water en dep droog.
  4. Breng ondertussen het water met de azijn en de rest van de kristalsuiker aan de kook. Neem van het vuur en schenk in een kommetje.
  5. Maak de rode ui schoon en schaaf er dunne ringen van. Laat ongeveer 5 minuten marineren in het zoetzuur.
  6. Snijd de komkommer in dunne plakjes en verdeel over de crackers. Leg er speels de gepekelde wortel op.
  7. Schep de haverspread in een spuitzak en spuit mooie dotjes op het smørrebrød. Verdeel er de uitgelekte uienringen over en maal er nog wat zwarte peper over.
  8. Garneer eventueel met topjes groene kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 Leksands zuurdesemcrackers
  • 1 winterwortel
  • 1 el grof zeezout
  • 2 el kristalsuiker
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommer
  • 4 el haverspread
  • 5 cl water
  • 1 dl azijn
  • 1 el poedersuiker
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 16 november 2021

Meer recepten met smørrebrød