Iconic red sandwich

Beschuit met ossenworst en tomaat. 

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht Ontbijtgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Maak een kruisje in het velletje van de tomaat en leg 25 seconden in het kokende water.
  2. Schep eruit, koel direct in ijswater en verwijder vervolgens voorzichtig het velletje.
  3. Snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en maak het vlees aan met zout, peper en gerookte olijfolie.
  4. Smeer de beschuiten in met de tapenade en snijd de ossenworst in dunne plakjes.
  5. Leg de ossenworst en de tomaat dakpansgewijs over elkaar op de beschuit.
  6. Garneer met fijngesneden stukjes gedroogde tomaat.

TipLeg de ossenworst een uurtje in de vriezer. Dan wordt deze extra stevig en is dan gemakkelijker in dunne plakken te snijden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 300 g ossenworst
  • 4 el tomatentapenade
  • 4 sud ‘n sol tomaatjes
  • 4 beschuiten
  • gerookte olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant