Sundae met ijs van zwarte bessen en foie royale

Spannende sundae met compote en ijs van zwarte bessen, foie royale en krentenbrood

Gang
Hapje Nagerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verdeel de jam over 4 glazen of ijsbekers.
  2. Snijd 8 dunne plakjes van de foie royale en snijd de rest in blokjes. Verdeel de blokjes over de jam.
  3. Snijd het rozijnenbrood in blokjes, besprenkel met olijfolie en poedersuiker en karamelliseer kort in een antiaanbakpan. Neem uit de pan en houd apart.
  4. Bestrooi de plakjes foie royale met poedersuiker en bak deze kort op 1 kant in een antiaanbakpan of brand lichtjes af met een brandertje.
  5. Schep het ijs op de jam en verdeel er de gekaramelliseerde foie royale en het krentenbrood overheen.
  6. Besprenkel lichtjes met olijfolie en bestrooi ten slotte met de sprinkle.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 el jam van rode en zwarte bessen
  • 75 g foie royale gans
  • 8 bollen sorbet zwarte bes
  • 1 sneetje rozijnenbrood
  • Poedersuiker
  • Scheutje goede olijfolie
  • 2 tl Ocean & Sky sprinkle

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant