Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen bakken bij een temperatuur van ongeveer 180 °C.
Meng in een kom de broodmix met het water en de kruiden en kneed gedurende 8 minuten stevig door tot een mooi deeg is ontstaan.
Leg het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek. Het deeg dient dan bijna in volume te zijn verdubbeld.
Kneed het deeg kort door, bol rond op en leg voorzichtig in een ingevette Dutch oven. Snijd aan de bovenkant lichtjes in en laat nog 30 minuten afgedekt rijzen.
Plaats de Dutch oven in de voorverwarmde barbecue en bak het brood in ongeveer 35-40 minuten mooi goudbruin en gaar. Controleer met een prikker of het brood gaar is.
Meng een beetje barbecuerub met een snufje zout een scheut olijfolie.
Smeer er het brood mee in en bak nog enkele minuten, zodat het mooi gaat glanzen.