Dutch Oven Bread

Speltbrood gebakken op de barbecue

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
5 6
Bereidingstijd
1 uur 45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen bakken bij een temperatuur van ongeveer 180 °C.
  2. Meng in een kom de broodmix met het water en de kruiden en kneed gedurende 8 minuten stevig door tot een mooi deeg is ontstaan.
  3. Leg het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek. Het deeg dient dan bijna in volume te zijn verdubbeld.
  4. Kneed het deeg kort door, bol rond op en leg voorzichtig in een ingevette Dutch oven. Snijd aan de bovenkant lichtjes in en laat nog 30 minuten afgedekt rijzen.
  5. Plaats de Dutch oven in de voorverwarmde barbecue en bak het brood in ongeveer 35-40 minuten mooi goudbruin en gaar. Controleer met een prikker of het brood gaar is.
  6. Meng een beetje barbecuerub met een snufje zout een scheut olijfolie.
  7. Smeer er het brood mee in en bak nog enkele minuten, zodat het mooi gaat glanzen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g mix voor speltbrood
  • 240 ml water
  • 1 flinke el barbecuerub
  • Scheutje olijfolie
  • Zout

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten