Salsa Verde

Kruidige saus voor bij de barbecue

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 7 minuten hard. Pel ze en haal de eidooiers los van het eiwit.
  2. Doe de gekookte eidooiers met de grof geplukte peterselie en de oregano in een blender.
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe en draai de kruiden redelijk fijn.
  4. Voeg de kappertjes met een beetje aanhangend vocht, de ansjovis, het geplukte witbrood (zonder korstjes) en de rest van de olijfolie toe.
  5. Draai tot een mooie gebonden saus en kruid rijkelijk met versgemalen peper en een beetje fleur de sel.
  6. Is de saus nog te dik, voeg dan nog een extra scheutje olijfolie of water toe.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 bosjes platte peterselie
  • ½ bos verse oregano
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 2 flinke el kappertjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 dl goede olijfolie
  • Fleur de sel
  • Versgemalen peper

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten