Plukbrood van de barbecue

Warm plukbrood van de barbecue met bacon en gruyèrekaas

Gang
Bijgerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
5
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 150 °C.
  2. Maak de rode uien schoon en snijd in halve ringen. Ris een gedeelte van de tijm en de rozemarijn. Smoor de uienringen met de kruiden in een beetje roomboter tot ze mooi zacht zijn.
  3. Ris de rest van de tijm en rozemarijn en snijd de salie en oregano ragfijn. Hak de knoflook fijn.
  4. Smelt de boter in een steelpan en voeg er de kruiden en de knoflook aan toe. Kruid met versgemalen peper en laat 10 minuten trekken op een laag pitje.
  5. Snijd met behulp van een broodmes het brood kruislings in en besprenkel in de openingen met een gedeelte van de ‘kruidenboter’.
  6. Snijd de bacon in stukjes. Vul het ingesneden brood met de gesmoorde rode ui en stukjes bacon.
  7. Lepel er nog flink wat van de boter in en overheen en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
  8. Leg op een vuurvaste schaal en plaats op de indirecte zone van de barbecue.
  9. Laat in ongeveer 20 minuten krokant en goudbruin bakken.
  10. Serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 breekstreng Campremy
  • 100 g gezouten roomboter
  • ⅙ bakje verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 140 g bacon
  • 160 g geraspte gruyèrekaas
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten