Bagelburger met blauwe kaas

Met de verrassing van blauwe kaas aan de binnenkant van deze burger. Scoor je dubbele punten. De titel 'beste burger' ligt binnen handbereik!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Leg de uienringen met een beetje olie in de gietijzeren koekenpan en bak ze goudbruin.
  2. Bestrooi ze met oregano, doe over in een schaaltje en houd warm.
  3. Halveer de bagels, leg ze met het snijvlak in de pan en bak ze goudbruin. Zet opzij.
  4. Verdeel het gehakt in vieren en druk elke portie plat.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel ze over de porties gehakt.
  6. Verdeel de walnoten en blauwe kaas over de tomatenstukjes. Vouw dan elke portie gehakt tot een soort bal.
  7. Druk de gehaktballen iets platter tot mooie gevulde burgers. Bak de burgers in de gietijzeren koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar.
  8. Verdeel de gebakken uiringen over de gehaktburgers, leg er een plak cheddar op en laat die rustig smelten terwijl het vlees de gewenste gaarheid krijgt voor de juiste kerntemperatuur bij de gewenste garing).
  9. Smeer een beetje BBQ-saus op de gebakken snijvlakken van de bagels. Beleg de onderste helft met een kropslablad, twee plakjes komkommer, twee plakjes augurk en de burger. Dek af met de bovenste helft van de bagel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 uien, in hele ringen
  • zonnebloemolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 sesambagels
  • 600 g gekruid rundergehakt
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 8 walnoten, grof gehakt
  • 100 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 4 plakken cheddar
  • 4 el BBQ-saus
  • 4 kropslabladeren, gewassen, gedroogd
  • 8 plakjes komkommer
  • 8 plakjes augurk

Publicatie datum: 14 juli 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

BBQ moments, The Easy Way

Grill Guru

Onze Grill Guru barbecues zijn ontworpen en gebouwd voor alle seizoenen.