Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet een kom op een pan kokend water, zonder dat de bodem het water raakt, en smelt hierin de pure chocolade en 100 g roomboter en roer het mengsel glad met een spatel (het mag niet te heet worden!).
Vet de gietijzeren koekenpan in met de rest van de roomboter.
Breek twee hele eieren in een glazen kom, voeg twee eidooiers toe en klop ze los.
Doe al roerend de basterdsuiker erbij en klop het geheel in circa 3 minuten tot een schuimige massa.
Spatel de bloem en speculaaskruiden door de eiermassa, gevolgd door het iets afgekoelde chocolade-roombotermengsel.
Verdeel de witte chocolade en macadamianoten over de ingevette gietijzeren koekenpan en giet het beslag erover.
Zet de pan op de BBQ en bak de brownie in circa 15 minuten gaar.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
100 g pure chocolade, grof gehakt
110 g roomboter
4 grote eieren
100 g lichtbruine basterdsuiker
50 g bloem
2 el speculaaskruiden
80 g witte-chocoladedruppels (of heel fijn gesneden witte chocolade)