BBQ-brownie

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8 9 10
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Zet een kom op een pan kokend water, zonder dat de bodem het water raakt, en smelt hierin de pure chocolade en 100 g roomboter en roer het mengsel glad met een spatel (het mag niet te heet worden!).
  2. Vet de gietijzeren koekenpan in met de rest van de roomboter.
  3. Breek twee hele eieren in een glazen kom, voeg twee eidooiers toe en klop ze los.
  4. Doe al roerend de basterdsuiker erbij en klop het geheel in circa 3 minuten tot een schuimige massa.
  5. Spatel de bloem en speculaaskruiden door de eiermassa, gevolgd door het iets afgekoelde chocolade-roombotermengsel.
  6. Verdeel de witte chocolade en macadamianoten over de ingevette gietijzeren koekenpan en giet het beslag erover.
  7. Zet de pan op de BBQ en bak de brownie in circa 15 minuten gaar.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 110 g roomboter
  • 4 grote eieren
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • 2 el speculaaskruiden
  • 80 g witte-chocoladedruppels (of heel fijn gesneden witte chocolade)
  • 80 g macadamianoten, grof gehakt

Publicatie datum: 14 juli 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

BBQ moments, The Easy Way

Grill Guru

Onze Grill Guru barbecues zijn ontworpen en gebouwd voor alle seizoenen.