Japanese Chuck Tender - Wim van Laarhoven

Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd en is vergelijkbaar met een ossenhaas. De naam zelf is voornamelijk afkomstig uit de Antwerpse en ook Joodse Diamantbuurt. Het is een van dé malste en zeldzaamste stukjes vlees van het rund. Deze Asian variant met Japanse mayo en sojasaus van Wim van Laarhoven is zeker het proberen waard.

Gang
Voorgerecht
Type Keuken
Japans
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm The Bastard naar 150 °C. Als die goed op temperatuur is, leg je de diamanthazen op het gietijzeren rooster. Doe dit voor ongeveer 20 minuten en houd ondertussen goed de kerntemperatuur in de gaten. Als de diamanthazen een kerntemperatuur van 53 °C hebben bereikt, dan zijn ze klaar.
  2. Laat het vlees hierna 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in mooie dunne plakken. Sprenkel er wat sojasaus overheen, dan de gesneden bosuitjes, vervolgens de gebakken uitjes en top af met wat Japanse mayonaise.

TipZet het recept naar je eigen hand en varieer met hoeveelheden

WijntipENATE Roasado, Somontano Spanje

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 diamanthazen (ca. 600 gram)
  • 1,5 eetlepels steak rub naar keuze
  • 2 bosuitjes
  • Japanse mayonaise (Kewpie)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • Sojasaus (Kikkoman)

Publicatie datum: 08 juli 2022