Saté van duif

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie in een sauspan en fruit hierin de sjalot in 5 minuten lichtbruin. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Stook intussen een barbecue op met de briketten of houtskool.
  2. Maak de gemengde paddenstoelen schoon, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rijg ze aan spiezen (laat houten spiezen eerst 30 minuten in water weken om verbranden te voorkomen) en rooster ze dicht op de kooltjes op de barbecue flink bruin. Schep ze met de fond bij de wijn en laat op lage stand tot de helft indampen. Meng de slagroom erdoor en laat nog iets indikken tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder voorzichtig het vel van de duif. Bestrijk de filets en de oesterzwammen met de overige olie, bestrooi met peper en zout en rijg alles aan spiezen. Rooster ze op hoog vuur dicht op de kooltjes circa 5 minuten. Keer halverwege en zorg dat de duif vanbinnen rood blijft. Laat een minuut rusten en serveer met de paddenstoelensaus.

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 200 ml rode wijn
  • briketten of houtskool
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 50 cl wildfond
  • 100 ml slagroom
  • 8 filets van wilde duif
  • 4 oesterzwammen

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten