Blooming onion

Krokant gebakken bloem van rode ui met diverse dipsauzen

Gang
Bijgerecht Tussengerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel de uien voorzichtig, maar zorg ervoor dat de onderkant heel blijft, snijd dit kroontje er niet uit.
  2. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de uien als ‘partjes’ tot bijna helemaal onderaan in, zodat er allemaal losse rokken ontstaan die onderaan nog vastzitten.
  3. Meng de tarwebloem met de helft van de specerijen.
  4. Meng het losgeklopte ei met de melk en de rest van de specerijen en een snufje fleur de sel.
  5. Strooi de 'kruidige' bloem over de ui en zorg dat het overal tussen zit.
  6. Druk vervolgens in het eiermengsel en zorg dat dit ook overal zit.
  7. Bestrooi nogmaals met 'kruiden' bloem en het eiermengsel en haal vervolgens helemaal door de panko, zodat iedere rok bedekt is.
  8. Verwarm de friteuse voor op 170°C.
  9. Laat er voorzichtig de ui in zakken met de ongesneden kant naar beneden en bak 3-4 minuten. Draai om met een schuimspaan en bak de andere kant eveneens 3-4 minuten. De ui dient goudbruin en krokant te zijn.
  10. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het espelettezout.
  11. Meng de helft van de crème fraîche met de srirachasaus en de rest van de crème met de mierikswortelpasta, citroensap en -rasp.
  12. Serveer de blooming onion met de dipsauzen.

TipIn plaats van rode ui kun je ook zoete ui gebruiken.

OpmaaktipAls je wilt, kun je bij de voorbereiding meer uit de kern van de ui snijden, zodat hier een bakje met dipsaus in geplaatst kan worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 kleine rode uien
  • 4 el tarwebloem
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 el melk
  • 100 g panko
  • espelettezout
  • 100 g crème fraîche
  • mespuntje srirachasaus
  • 1 tl mierikswortelpasta
  • sap en rasp van ¼ citroen

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 04 oktober 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant