Steak and fries

Rolletjes van kalfsribeye met frietjes van zoete aardappels en dragonmayonaise

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd er niet te dikke frieten van.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de frieten over.
  4. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, het ui- en knoflook poeder en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met een snufje van het zout.
  5. Plaats in de oven en bak ongeveer 30 minuten tot de frieten krokant en gaar zijn. Schep regelmatig om.
  6. Kruid de kalfsribeye rijkelijk met versgemalen peper en het zout en bak rondom stevig aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Het vlees mag mooi rosé blijven.
  7. Neem uit de pan, laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne tranches.
  8. Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd. Snijd de blaadjes dragon ragfijn en meng door de mayonaise.
  9. Leg enkele frietjes op een tranche kalfsribeye en schep er een beetje dragonmayonaise op.
  10. Rol strak op en zet vast met een prikkertje of een stukje touw.
  11. Lepel er nog een beetje mayonaise op en garneer eventueel met een topje dragon.

TipDit hapje is perfect te maken als je voor het diner een groot stuk rundvlees hebt gekocht en het niet helemaal gebruikt. Je hebt immers maar een klein stukje nodig om deze hapjes te maken. Vanzelfsprekend kan dit ook met andere soorten ‘steak’ gemaakt worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g kalfsribeye (of andere steak)
  • 1 zoete aardappel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • mespuntje uienpoeder
  • mespuntje knoflookpoeder
  • scheutje olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dragonmosterd
  • 2 takjes verse dragon
  • rozemarijnzout
  • versgemalen peper

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 18 oktober 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant