Gebakken harissa met veganistisch gehakt

Libanese gebakken harissa gemaakt met veganistisch gehakt, geroosterde noten, uien, geserveerd met hummus en flatbread.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de uien in dunne plakjes.
  2. Verkruimel de knoflook en bak deze in een grote pan met olijfolie en rode uien op middelhoog vuur gedurende 5 minuten zonder te verkleuren.
  3. Voeg Garden Gourmet® Vegan Gehakt, alle kruiden, honing en harissa toe en roer goed.
  4. Voeg CHEF® Liquid Concentrate Asian en water toe, kook het tot de vloeistof bijna verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Smeer wat hummus op 10 bordjes en leg het Vegan Gehakt erop. Garneer met de granaatappelpitten, gehakte peterselie, amandelen. Serveer met plat brood.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 8 tenen knoflook
  • 100ml olijfolie
  • 800g Garden Gourmet Vegan Gehakt
  • 1el kaneel
  • 1el komijnzaad
  • 2el gemalen koriander
  • 1el honing
  • 4el harissa
  • 600ml water
  • 4el CHEF Liquid Concentrate Asian
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1kg hummus
  • 400g granaatappelpitten
  • 50g platte peterselie
  • 100g geroosterde amandelen
  • 10 stuks platbrood

Publicatie datum: 28 december 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

Vegan Streetfood Gerechten

Experimenteer met exotische streetfoodgerechten. Leuk voor jou in de keuken en verrassend voor de gast!