Haririsoep met Vegan Balletjes

Marokkaanse haririsoep met Vegan Balletjes, saffraan en aromatische kruiden.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10 11 12

Bereidingswijze

  1. Schil en snipper de uien, bleekselderij en knoflook.
  2. Fruit de uien en bleekselderij op hoog vuur in olijfolie. Voeg kruiden en saffraan toe.
  3. Voeg Buitoni Tomaten salsa, CHEF® Liquid Concentrate Champignon en de linzen toe.
  4. Blijf roeren en kook de linzen ca. 20 minuten.
  5. Voeg kikkererwten, Garden Gourmet Vegan Balletjes toe en kook nog 10 minuten. Breng op smaak met citroen rasp en sap, zout en peper.
  6. Serveer met fleat bread, zoete dadel en bestrooi met grof gehakte koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 100ml olijfolie
  • 1el kurkuma
  • 1el kaneel
  • 1el gemalen gemberpoeder
  • 1/2tl gemalen nootmuskaat
  • 20 saffraandraden
  • 1l Buitoni Tomatensalsa
  • 60ml CHEF Liquid Concentrate Champignon
  • 400g gele linzen
  • 600g gekookte kikkererwten
  • 800g Garden Gourmet Vegan Balletjes
  • 2 citroenen
  • 50g koriander
  • 5 Marokkanse flat breads
  • 150g zoete dadels

Publicatie datum: 03 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

Vegan Streetfood Gerechten

Experimenteer met exotische streetfoodgerechten. Leuk voor jou in de keuken en verrassend voor de gast!