Vegan "butter" filetstukjes

Indiase "butter" filetstukjes, met rauwe, pompoensalade en naanbrood.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10 11 12
Type Keuken
Indiaas

Bereidingswijze

  1. Meng het chilipoeder met zout, citroensap, CHEF Liquid Concentrate Groenten en meng het hierna door de Garden Gourmet® Filet Pieces.
  2. Meng kokosmelk met water en roer goed om klontjes te voorkomen.
  3. Mix knoflook, gember, amandelen en yoghurt tot een homogene massa.
  4. Meng de gedroogde kruiden door het Filet Piece en meng het hierna met tomaten en rozijnen.
  5. Schil en hak de uien grof.
  6. Fruit de uien 3-4 minuten in olie in een grote pan. Voeg de Filetstukjes toe en bak nog 2 min.
  7. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 10-15 minuten sudderen.

Pompoensalade

  1. Pel de pompoen en verwijder de zaden.
  2. Snijd de pompoen in lange fijne plakjes op een mandoline.
  3. Hak de munt en amandel grof.
  4. Meng alle ingrediënten tot een salade.

Garnering

  1. Schik de boterkip/filetstukjes gegarneerd met verse koriander, gehakte amandelen en kokos en serveer met rijst en parathabrood.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1-2el chilipoeder
  • 1el zout
  • 2el citroensap
  • 1kg Garden Gourmet Filetstukken
  • 900gr kokosmelk
  • 100ml water
  • 6 tenen knoflook
  • 100g grof gehakte gember
  • 100g amandelen zonder vel
  • 2dl veganistische yoghurt
  • 3-4 eetlepels gemalen garam masala
  • 1el gemalen kurkuma
  • 800ml gehakte tomaten
  • 100g rozijnen
  • 5 uien
  • 150ml plantaardige olie of boter

Pompoensalade

  • 1kg sinaasappelpompoen
  • 25g muntblaadjes
  • 50g amandelen
  • 100ml limoensap

Garnituur

  • 30-50g verse koriander amandelen
  • 2el geroosterde geraspte kokos rijst
  • Indiaas brood/parthabrood

Publicatie datum: 03 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant voor jou

Vegan Streetfood Gerechten

Experimenteer met exotische streetfoodgerechten. Leuk voor jou in de keuken en verrassend voor de gast!