Knolselderijsoep

Knolselderijsoep met hazelnoten en verse garnalen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui en bak deze glazig in wat boter.
  2. Pers er twee teentjes knoflook bij en laat even meebakken.
  3. Snijd de knolselderij en de aardappel in blokjes.
  4. Voeg de knolselderijblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak dit 3 minuten.
  5. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
  6. Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.
  7. Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad.
  8. Zet het vuur uit en roer er de room onder.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Opmaaktip

Garneer de soep met hazelnoten, garnalen en bieslook.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 bloemige aardappel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 l groentebouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 ml room
  • 300 g garnalen
  • handje hazelnoten
  • boter
  • peper en zout

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten